שימוש בחומרים בקרב בני נוער הנו תופעה שכיחה בעלת היקפים נרחבים וחוצה שכבות אוכלוסייה ומגזרים. חלק גדול מבני נוער המשתמשים בחומרים או התנהגויות ממכרות מתמודדים גם עם קשיים רגשיים, נפשיים וסוציאליים, ובעלת השלכות נרחבות על הנער.ה, משפחתו, הקהילה והחברה כולה.
הטיפול בהתמכרויות בבני נוער הוא תהליך מורכב ודורש התייחסות רחבה ורגישה המתייחסת לאתגרים הייחודיים לגיל ההתבגרות ולדרישות החברתיות מבני נוער בקבוצות שונות בחברה הישראלית.
הטיפול מתאים לנערים.ות מגיל 14-17 המעוניינים בטיפול ומתמודדים עם שימוש בחומרים.
במרפאת הנוער שלנו תוכלו למצוא מגוון מטפלים מתחומים שונים, וסוגי טיפול מגוונים, כאשר המטרה היא אחת: להגיע לשיפור מצבו/ה הנפשי של הנער/ה, תוך צמצום הנזקים שנגרמים כתוצאה מהתמכרות.
הטיפול בעלות מסובסדת.
שיטות הטיפול
אנו מאמינים בגישה טיפולית מכבדת, לא שיפוטית, שיוצרת אווירה של שותפות בטיפול. בכל מפגש נתייחס באופן ייחודי ופרטני לצרכים האישיים והייחודיים של כל מטופל/ת, כאשר המטופל/ת משתתפ/ת באופן מלא בבחירת יעדי הטיפול.
מה כולל הטיפול הרפואי?
אנו מציעים טיפול מרפאתי , הכולל טיפולים פרטניים וקבוצתיים המתבססים על גישות טיפוליות שונות. אנו רואים בהורים נדבך מהותי וקריטי בהצלחת הטיפול ולפיכך ההורים יקבלו גם הם מענה במסגרת המרפאה לפי הצורך- הדרכת הורים, טיפול משפחתי או טיפול קבוצתי.
בנוסף להורים ישנו ערך רב למערכת התמיכה והמשאבים הרחבה של הנער וגם בה אנו רואים ערך בתוך התהליך הטיפולי; יצירת קשר ושיתוף פעולה עם גורמי חינוך, טיפול ו/או ליווי של הנער יהיו חלק מהעשייה של גורמי הטיפול במרפאה.
מהי מטרת הטיפול?
מטרות הטיפול הרפואי הן סיוע בהפסקה או צמצום משמעותי של שימוש בחומרים ממכרים, מניעת הישנות השימוש או החזרה להתנהגויות ממכרות וטיפול בהפרעות פסיכיאטריות נלוות.
צוות המרפאה
פסיכיאטר.ית ילדים ונוער, עובדים סוציאליים- מתוכם מומחים בטיפול משפחתי והדרכות הורים ומטפלים אקספרסיביים.
הילה רבה נפתלי
מנהלת מרפאת נטע ורכזת תחום נוער
ד"ר אשר וולר
מומחה בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, מנהל היחידה להתמכרויות (תחלואה כפולה)
כיצד מגיעים אלינו?
- אופן הפנייה: הפניה מגורמי טיפול שונים, גורמי חינוך או רווחה או פנייה עצמאית.
- תהליך קבלה לטיפול: מילוי השאלון באתר ובאם תמצאו מתאימים לטיפול ניצור עימכם קשר.
- מפגש אינטייק: בתחילת התהליך ייערך מפגש אינטייק- בדיקת התאמה וצרכים של הנער.ה; לאחר האינטייק תתקבל החלטה- האם הנער.ה מתאימ.ה לטיפול במרפאתנו, במידה וכן- הפנייה להתחלת תהליך טיפולי עם מטפל.ת פרטני ופסיכיאטר ילדים ונוער במרפאה.