הדיון על קנביס והשימוש בו נוטה לעיתים להיות שטחי וחד מימדי. צד אחד רואה בו סם מסוכן שיש לאסור באופן גורף, והצד השני רואה בו תרופה. הדיון על הלגליזציה ועל הקנביס הרפואי מוסיף מורכבות ונדמה שיוצר עוד קיטוב ומחלוקות. היצמדות רק ליתרונות של הקנביס או רק לחסרונות שלו מייצרת תפיסות שגויות, שאינן לוקחות בחשבון את המורכבות של החומר ושל המציאות בה אנו חיים. כמטפלים אנחנו פוגשים לא מעט את השימוש בקנביס והמורכבות המתלווה אליו. העמדה והניסיון האישי שלנו בהכרות עם הקנביס משפיעים גם הם על המפגש עם המטופל שצורך אותו. כמטפלים נכון להתרחק מהתמקמות דיכוטומית של טוב מול רע, ונכון לסגל לעצמנו נקודת מבט מורכבת שמאפשרת התעניינות באדם עצמו, בדפוס השימוש האישי שלו ובהשפעות השימוש עליו. באופן זה נישאר ממוקדים במטופל ונוכל לסייע לו בהתמודדות.
בהרצאה זו נתמקד בשאלה איך נכון לנהל שיח על קנביס, ואיך ניתן ליצור תקשורת אפקטיבית סביב השימוש. נדבר על השפעות השימוש בקנביס – השפעות חיוביות ושליליות לטווח הקצר והארוך ועל המוטיבציות הנפוצות לשימוש. נבין את ההבדל בין שימוש לשימוש בעייתי ונדבר על תשאול נכון שיסייע לנו לאבחן אם מדובר בהתמכרות.
המרכז הישראלי להתמכרויות הוא מרכז קליני אקדמי שנוסד במטרה להוביל את הטיפול בהתמכרויות, להכשיר אנשי מקצוע ולקדם את המחקר, המניעה והמדיניות הלאומית בתחום.
כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי להתמכרויות ע”ר ©
אפיון, עיצוב ופיתוח אתר על ידי Webshuk
אנא מלאו את הפרטים הבאים ואנו נשוב אליכם במהירות האפשרית
*אין למלא פרטים של אדם אחר ללא הסכמתו וידיעתו
לתשומת ליבכם – זמן ההמתנה לכניסה לטיפול במרפאה הוא למעלה מ-6 חודשים